Qui som

[:ca]L’Esbart Dansaire de Sant Joan Despí és una entitat amb 75 anys d’història. És una associació dedicada al folklore: la recuperació, conservació i exhibició de danses tradicionals de les terres catalanes, balears i valencianes, entre d’altres indrets.

L’any 2002, l’Esbart va iniciar-se en el món de la creació artística amb una dansa pròpia “Jujol a Sant Joan Despí” de la mà del compositor Santi Arisa i el coreògraf Gabriel Robles. A més, és una de les entitats més actives de la seva ciutat participant en un gran nombre d’esdeveniments culturals de Sant Joan Despí i de tota la comarca del Baix Llobregat.

En els darrers 20 anys, l’Esbart Dansaire de Sant Joan Despí ha participat en festivals folklòrics de tot el món destacant l’actuació a Buenos Aires i Rosario (Argentina), l’any 2009. La participació en el World Folklore Festival 1998 a Manila (Filipines). També ha actuat a Praga (Txèquia), Estocolm (Suècia), Charleroi (Bèlgica) i en una gran varietat de punts de la geografia espanyola.

L’entitat consta de diverses seccions segons l’edat dels dansaires: infantils, juvenils, Cos de Dansa i veterans.[:es]

El “Esbart Dansaire” de Sant Joan Despí es una entidad con 75 años de historia. Es una asociación dedicada al folclore: la recuperación, conservación y exhibición de danzas tradicionales de las tierras catalanas, baleares y valencianas, entre otros lugares.

El año 2002, el “Esbart” se inició en el mundo de la creación artística con una danza propia “Jujol a Sant Joan Despí” de parte del compositor Santi Arisa i el coreógrafo Gabriel Robles. Además, es una de las entidades más activas de su ciudad participando en un gran número de eventos culturales de Sant Joan Despí y toda la comarca del Baix Llobregat.

En los últimos 20 años, el “Esbart Dansaire” de Sant Joan Despí ha participado en festivales folclóricos de todo el mundo destacando la actuación en Buenos Aires y Rosario (Argentina), el año 2009. La participación en el World Folklore Festival 1998 en Manila (Filipinas). También ha actuado en Praga (Chequia), Estocolmo (Suecia), Charleroi (Bélgica) y una gran variedad de puntos de la geografía española.

La entidad consta de diversas secciones según la edad de los bailarines: infantiles, juveniles, “Cos de Dansa” y veteranos.

[:en]Sant Joan Despí’s Esbart Dansaire is a folklore association with almost 75 years of history. They are specialized in traditional dances from Catalonia, Balearic Islands and Valencia.

In the last 20 years, the Esbart Dansaire has travelled to many countries like Philippines and Argentina, and has taken part on numerous international folklore festivals.

They are located in Sant Joan Despí, a city close to Barcelona. The old town is full of Art Deco buildings, many of them designed by Josep Maria Jujol who was Gaudí’s disciple.[:]