Qui som

L’Esbart Dansaire de Sant Joan Despí és una entitat amb més de 75 anys d’història. És una associació dedicada al folklore: la recuperació, conservació i exhibició de danses tradicionals de les terres catalanes, balears i valencianes, entre d’altres indrets.

L’any 2002, l’Esbart va iniciar-se en el món de la creació artística amb una dansa pròpia “Jujol a Sant Joan Despí” de la mà del compositor Santi Arisa i el coreògraf Gabriel Robles. A més, és una de les entitats més actives de la seva ciutat participant en un gran nombre d’esdeveniments culturals de Sant Joan Despí i de tota la comarca del Baix Llobregat.

En els darrers 20 anys, l’Esbart Dansaire de Sant Joan Despí ha participat en festivals folklòrics de tot el món destacant l’actuació a Buenos Aires i Rosario (Argentina), l’any 2009. La participació en el World Folklore Festival 1998 a Manila (Filipines). També ha actuat a Praga (República Txeca), Estocolm (Suècia), Charleroi (Bèlgica) i en una gran varietat de punts de la geografia espanyola.

L’entitat consta de diverses seccions segons l’edat dels dansaires: Infantils, Juvenils, Cos de Dansa i Veterans.